top of page
Zeeschildpad

Voel je soms dat niemand echt begrijpt waar je mee worstelt?

Bij Oase Jongerencoaching snappen we dat.

Wij zijn er speciaal voor jou in de uitdagingen die je ervaart op school, werk of in het vinden van je identiteit en hebben oog voor je achtergrond. We weten dat het navigeren tussen verschillende werelden niet altijd makkelijk is. Soms voel je je misschien verscheurd tussen wat van je verwacht wordt en wie je echt wilt zijn.

 

Daarom bieden wij begeleiding op maat. Dit betekent persoonlijke gesprekken waarin jouw verhaal centraal staat. We luisteren naar je zonder oordeel en helpen je de brug te slaan tussen jouw roots en de wereld waarin je leeft.

 

Onze vaardigheidstrainingen zijn ontworpen om je de tools te geven die je nodig hebt om zelfverzekerd je eigen pad te kiezen. En met onze activiteiten gericht op persoonlijke ontwikkeling, ontdek je nieuwe kanten van jezelf en maak je kennis met anderen die soortgelijke ervaringen delen.

 

Bij Oase Jongerencoaching geloven we in jouw unieke kracht en potentieel. We zijn hier om je te ondersteunen, te inspireren en je te helpen groeien op jouw manier.

 

Voel je de behoefte om te praten of wil je meer weten? Neem contact met ons op. Je staat er niet alleen voor.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Of je nou worstelt met stress, faalangst, verwarring omtrent je identiteit of gender, onverklaarbare angsten, of leerproblemen, bij Oase Jongerencoaching vind je een luisterend oor en de ondersteuning die je nodig hebt. Iedereen ervaart wel eens momenten waarop het allemaal te veel lijkt, en het is volkomen normaal om je soms overweldigd te voelen. 

 

Stress kan zich op allerlei manieren manifesteren, of het nu gaat om school, relaties, of je toekomstplannen. Faalangst kan je tegenhouden om je volledige potentieel te bereiken en jezelf te uiten. Verwarring over je identiteit is een persoonlijke reis, waarbij het essentieel is om een veilige en begripvolle omgeving te hebben.

 

Onverklaarbare angsten kunnen je dagelijkse leven beïnvloeden, waardoor zelfs eenvoudige taken moeilijk lijken. En leerproblemen kunnen ervoor zorgen dat je je niet optimaal kunt ontwikkelen in een traditionele onderwijsomgeving.

Wat je uitdaging ook is, wij zijn hier om je te helpen deze te begrijpen en ermee om te gaan. Onze coaches hebben zelf ook persoonlijke ontwikkelingsuitdagingen in het leven ervaren, wat hen helpt jou beter te begrijpen. Samen met jou werken we aan oplossingen die passen bij jouw unieke situatie en behoeften, en helpen we je om jouw eigen kracht en potentieel te ontdekken.

Onze Trajecten

Bij ons zijn trajecten zorgvuldig afgestemd om precies lang genoeg te duren - niet langer dan noodzakelijk, maar altijd voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Onze trajecten volgen op een zorgvuldige intake, waarbij we nauwkeurig jouw persoonlijke situatie en behoeften in kaart brengen. Dit stelt ons in staat om het traject te adviseren dat het beste bij jou past, volledig afgestemd op jouw unieke doelen en uitdagingen. Na afloop van het traject vindt er een evaluatie plaats, waarbij we samen jouw voortgang en bereikte resultaten bespreken. Elk traject bestaat uit een reeks van interactieve sessies, aangevuld met thuisopdrachten die speciaal voor jou op maat worden gemaakt. Deze aanpak garandeert dat de kennis en vaardigheden die je opdoet niet alleen theoretisch blijven, maar ook daadwerkelijk toepasbaar zijn in je dagelijks leven.

 

Naast losse coachingssessies, bieden wij de volgende trajecten aan:

Slim Studeren: Studievaardigheden (3 bijeenkomsten)

In het 'Slim Studeren' traject beginnen we met het verkennen van effectieve leerstrategieën en studietechnieken. Deelnemers leren hoe ze deze kennis kunnen toepassen door middel van praktische oefeningen en thuisopdrachten. Tegen het einde van het traject hebben ze een reeks studievaardigheden ontwikkeld die ze duurzaam kunnen integreren in hun dagelijkse studiegewoontes, met als doel efficiënter en effectiever te leren.

Kompas Kiezers: Studie- en Loopbaankeuze (3 bijeenkomsten)

'Kompas Kiezers' richt zich op het ontdekken van persoonlijke interesses en potentieel. Deelnemers verkennen verschillende studie- en carrièremogelijkheden die bij deze interesses passen. Ze werken toe naar het ontwikkelen van een persoonlijk actieplan voor de toekomst, waardoor ze duidelijke en weloverwogen keuzes kunnen maken voor hun studie en loopbaan.

Slim Studeren
Kompas Kiezers
Zelf Zeker
Voorbij de Angst
Weg van de woestijn
Stess-Slim
Groepscursus
Blue Stairway

Zelf Zeker: Zelfvertrouwen en Sociale Vaardigheden (4 bijeenkomsten)

In het 'Zelfzeker' traject ligt de focus op het ontwikkelen van zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Deelnemers worden zich bewust van hun eigen sterktes en leren hoe ze effectief kunnen communiceren in sociale situaties. Door praktische oefeningen bouwen ze aan hun zelfvertrouwen en werken ze aan strategieën om deze vaardigheden blijvend te versterken.

Voorbij de Angst: Omgaan met (Faal)angst en stress (5 bijeenkomsten)

'Voorbij de Angst' combineert inzichten en technieken uit zowel de aanpak van (faal)angst als stressbeheersing. Deelnemers krijgen inzicht in de oorzaken en mechanismen achter hun angst en stress, en leren praktische technieken en strategieën om hiermee om te gaan. Het programma biedt handvatten om niet alleen angst te beheersen en te overwinnen, maar ook om stress te verminderen en een betere balans te vinden onder druk.

Assertiviteit en Weerbaarheid: Groepscursus voor jongens of meiden (5 bijeenkomsten)

Deze groepscursus is gericht op het versterken van assertiviteit en weerbaarheid. Deelnemers leren over het belang van grenzen stellen en hoe ze assertief kunnen zijn in verschillende situaties. Door middel van rollenspelen en groepsdiscussies oefenen ze deze vaardigheden, met als doel om sterker en zelfverzekerder in sociale situaties te staan.

bottom of page